۹ آذر ۱۴۰۱ - ۰۸:۳۶
فوری/ اطلاعیه آب منطقه‌ای تهران درباره اتمام ذخیره آب تهران

شرکت آب منطقه‌ای تهران با صدور اطلاعیه‌ای اعلام کرد: اعلام اینکه فقط چند روز آب برای مصرف تهران باقی مانده است مقایسه‌ای متناسب نبوده و بدون در نظر گرفتن تمامی شرایط است و چنین مقایسه‌ای صحیح نیست.

شرکت آب منطقه‌ای تهران با صدور اطلاعیه‌ای اعلام کرد: "تمام سدهای پنج گانه تامین‌کننده آب شرب تهران در مدار بهره‌برداری هستند و ارسال آب جهت مصارف شرب تهران از سدهای امیرکبیر، لار، طالقان و ماملو انجام می‌شود.

میزان ذخایر آب تهران در مخازن سدها

درحال‌حاضر جمع کل مخازن سدهای تامین‌کننده آب شرب تهران ۲۹۹ میلیون متر مکعب است که حجم مخزن سد امیرکبیر ۴۹، سد لتیان ۱۹، سدلار ۲۲، سد طالقان ۱۶۳ و سد ماملو ۴۶ میلیون متر مکعب است؛ که در مقایسه با سال قبل در تاریخ مشابه ۸۷ میلیون مترمکعب کاهش داشته است.

در خصوص تامین آب شرب تهران باید به این موضوع توجه داشت که مصارف آب شرب تهران از طریق هر ۵ سد تامین می‌شود و هریک از سدها بخشی از آب شرب تهران را تامین می‌کنند؛ ضمن اینکه تمامی سدها به صورت روزانه دارای ورودی هستند و این طور نیست که یک سد فقط خروجی داشته باشد، بلکه تمامی سدها روزانه دارای ورودی هستند و فقط بخشی از حجم سد به صورت روزانه کاهش می‌یابد و این روند به طور معمول تا پایان فصل سرما ادامه دارد و با شروع بارش‌ها و بالا رفتن دما میزان ورودی به سدها افزایش یافته و نسبت به خروجی پیشی می‌گیرد.

بنابراین با در نظر گرفتن اینکه سدها به طور مستمر دارای ورودی هستند و تامین آب شرب تهران از چندین منبع صورت می‌گیرد، اعلام اینکه فقط چند روز آب برای مصرف تهران باقی مانده است مقایسه‌ای متناسب نبوده و بدون در نظر گرفتن تمامی شرایط است و چنین مقایسه‌ای صحیح نیست. درحال‌حاضر حجم مخزن سد لتیان حدود ۱۹ میلیون متر مکعب است و با توجه به ورودی این سد و شرایط فعلی هیچ گونه مشکلی در تامین آب شرب تهران چه از طریق سد لتیان و چه سدهای دیگر وجود ندارد.

لازم به توضیح است ما بر اساس برنامه منابع و مصارف که از طریق شرکت مدیریت منابع آب ایران برای تمامی سدهای تامین‌کننده آب تهران در یک سال آبی ابلاغ می‌شود نسبت به تامین آب شرب تهران اقدام می‌کنیم. همچنین با بررسی مستمر و روزانه وضعیت مخازن سدها و ورودی ها، نسبت به بروزرسانی برنامه‌ها با نظارت شرکت مادر تخصصی اقدام می‌کنیم و بر همین اساس و با اقدامات مشترک شرکت‌های آب منطقه‌ای تهران و شرکت آب فاضلاب استان تهران در خصوص تامین آب شرب تهران مشکلی وجود ندارد و همانند تابستان امسال، در سال آبی جاری نیز انشاالله بدون مشکلی عبور خواهیم کرد.

البته ذکر این نکته لازم است که به هر حال بیشتر مناطق کشور ما در منطقه کم بارش، خشک یا نیمه خشک واقع شده است و میانگین بارش کشور ما پایین است. ب طوری که دو سال کم بارش را پشت سر گذاشتیم؛ بنابراین مقوله حفظ منابع محدود آبی برای همه امری ضروری است. کما اینکه تغییرات آب وهوایی در تمام جهان در حال وقوع است و حتی خیلی از کشورهای پر بارش در بهار و تابستان امسال با کاهش شدید بارندگی رو به رو بوده‌اند.

بنابراین علاوه بر اقداماتی که از طریق وزارت نیرو برنامه‌ریزی و در دستور کار قرار گرفته و در حال انجام است، صرفه جویی و استفاده بهینه از آب توسط تمامی شهروندان ضروری است. حذف استفاده‌های نامتعارف آب در تمامی بخش‌ها از جمله خانگی، عمومی، صنعت و... باید از سوی تمام شهروندان مورد توجه قرار گیرد؛ مثل عدم شست و شوی منزل و خودرو!

به طور کلی صرفه جویی حداقل ۲۰ درصدی در مصارف توصیه و خواهش ما بوده، کما اینکه تاکنون نیز همراهی مردم منجر به عبور از سال‌های کم بارش و خشک شده است. علاوه بر این مکانیزه کردن آبیاری در حوزه کشاورزی و رعایت الگوی کشت و افزایش بهره‌وری در هر منطقه با نظارت و راهبری ادارات جهاد کشاورزی و همچنین باز چرخش آب و استفاده از پساب جهت مصارف صنعتی و کشاورزی از دیگر برنامه هایی است که توسط وزارت نیرو به جدیت دنبال می‌شود و در این زمینه اقدامات بسیار خوبی به ویژه در شهر و استان تهران به عمل آمده و اجرایی شده است.

منبع: تسنیم

برچسب‌ها

تبادل نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha